top of page
E5E3CAE3-8082-4BAE-8962-0254E807CBED_1_105_c_edited.jpg

BIOGRAFIE

Dirigent en klarinettist Jo Schelkens begon zijn muzikale queeste op veertien jarige leeftijd. Tien jaar later behaalde hij het diploma Master in de muziek voor klarinet en het pedagogisch diploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij professor Hedwig Swimberghe. In 2010 behaalde hij eveneens de Master Orkestdirectie onder de vleugels van professor Edmond Saveniers.

Naast zijn diploma's volgt Jo constant bijscholingen en workshops.


Tussen 2002 en 2003 was Jo solist es-klarinet in het professionele Vlaams Harmonieorkest. Na examens in 2003 werd hij eerste soloklarinettist.

Naast verscheidene concerten en creaties nam hij met dit orkest drie CD’s op.

Zijn discografie als klarinettist omvat momenteel zeven opnames.


Naast het geven van stages en workshops is Jo benoemd als docent orkestdirectie, klarinet, saxofoon en groepsmusiceren in de academies van Meise, Bornem en Hamme.

Harmonieorkesten Panta Rei Leuven, Musate Ternat, Harmonieorkest Bornem en fanfare De kunstliefde staan momenteel onder zijn leiding.


Hij had de artistieke leiding van onder andere de musical Les Misérables en de opera De Draad, een bewerking van Carmen van Bizet, de kindermusicals Muizenissen (2015) en Jungle Koorts (2018) geschreven door Peter Verdonck en van verscheidene totaalprojecten.

Jo dirigeerde zijn professioneel debuut op 12 december 2009 met de befaamde Symphonic Dances from West-Side Story van Leonard Bernstein en een hedendaags muziekprogramma. Hij dirigeerde sindsdien het hedendaags muziekensemble GROUP C, symfonisch orkest Chapelle de Lorraine en Théâtre Royal Orkest.


Het dirigeren bracht Jo in verscheidene mooie steden. Zo bezocht hij o.a. Londen, Bournemouth, Thorn, Breda, Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Parijs, Die, Athene, Nafplio, Figueres, Madrid, Barcelona, Firenze, Modena, Siena en Berlijn.

Een begeesterende dirigeerstijl en muzikanten die zich onder zijn leiding volledig inleven zijn een steeds terugkerende commentaar van publiek en solisten.

Contact
Biografie: Over
bottom of page